Vasi Gombfoci

Vasi Gombfoci Egyesület

9700, Szombathely, Hajdú u. 3. | 9700, Szombathely, Béke tér 7.

+36-70-3601519 | vasigombfoci@yahoo.com

Rólunk

Bemutatkozás

Ha Benkő János nem szeret rádiót hallgatni, meglehet, ma nem létezne gombfoci egyesület Szombathelyen - ebben a formában, ilyen szervezett keretek között egészen biztosan nem.  János, aki gyermekkorát maga is végig gombozta, és erre az időszakra mindig jóleső nosztalgiával gondolt vissza, 2014-ben egy verőfényes augusztusi napon az éterből arról értesült, hogy dr. Gráfik Imre, aki a helyi gombfoci-történelem kutatója, 70. születésnapjára barátai, tisztelői nyílt gombfocis eseményt szerveznek, amelyre mindenkit várnak a Vasi Skanzenbe.

Benkő János kapott az alkalmon, és a helyszínen nem csak egy jót játszott, de olyan hozzá hasonló érdeklődésű férfiakkal, dr. Illés Péterrel, Horváth Józseffel, Garamvölgyi Józseffel találkozott, akikkel tudták tovább görgetni a gombos ötlet-fonalat, hogy aztán az év őszén megtalálják végleges közösségi és edzés helyszínüket (Herényiek Háza), és első versenyüket is megszervezzék.

A folytatás innentől már nem is volt kérdés: 2015. január 15-én tíz egyesületi taggal, - Horváth József, Bereczki László, Szádfi Kristóf, Garamvölgyi József, dr. Illés Péter, Benkő János, Horváth Sándor, Angler Lajos, Meskó Krisztián, Hicz András -, Benkő János elnökletével megalakult a Vasi Gombfoci Egyesület, amely azonnal kezdeményezte felvételét a Magyar Asztali Labdarúgó Szövetségbe - újjáélesztve ezzel a gombfoci 60’-as és 80’-as években tapasztalt virágzó szombathelyi hagyományait.